Κ. Μητσοτάκης: «Προσπαθείτε να αποφύγετε τις εκλογές για λίγους μήνες»

Για «φαρσοκωμωδία», «εικονική έξοδο» των Ανεξάρτητων Ελλήνων και «κομπάρσους περιφερόμενους βουλευτές» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. παραμένουν ως ένας πολιτικός συνεταιρισμός, αφού 4 από τους 7 βουλευτές των βουλευτών εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Κυβέρνηση κουρελού είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα», είπε επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την για «ηθικό εξευτελισμό και κατάντια των δημοκρατικών θεσμών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός άφησε το σενάριο για κυβέρνηση ανοχής και προτίμησε την κυβέρνηση συνενοχής βάζοντας τη χώρα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για να αποφύγει τις εκλογές για λίγους μήνες, να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝ.ΕΛΛ. ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του.

Ισχυρίστηκε δε ότι το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δήθεν» το άνοιγμα του πρωθυπουργού στην Κεντροαριστερά, αφού «εκεί είναι μόνο πολιτικοί γυρολόγοι για να σας συνδράμουν» μετά τη «δήθεν» απαλλαγή του «αναντικατάστατου» μέχρι πρότινος κ. Καμμένου, που είχε επιλέξει το 2015 ως στρατηγικό του σύμμαχο περιφρονώντας τότε άλλες επιλογές στην κεντροαριστερά και στο κέντρο.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε την επιλογή του ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας τονίζοντας ότι υπουργοποίησε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό.

«Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας», δήλωσε ο ο κ. Μητσοτάκης και κάνοντας ένα ιστορικό και λογικό άλμα πρόσθεσε ότι το μόνο αντίστοιχο προηγούμενο είναι αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη επί δικτατορίας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε ακόμη:

Αλ. Τσίπρας: Ζητώ την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έβγαλε την χώρα από την κρίση (Βίντεο)

LIVE η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί